Spara DINA pengar


10-minuters kontroll före resan kan löna sig

Ett korrekt underhållet fordon är säkrare och mer pålitligt och sparar till och med några dollar på bensinpumparna. Bilister bör planera framåt för att ge tid att utföra nödvändigt underhåll själva eller på den lokala serviceanläggningen.

3 tips från coachen som är lönsamma i längden är:

  1. Kontrollera alla vätskor – Det finns flera vätskor som kräver uppmärksamhet: Motorolja, servostyrning, broms- och transmissionsvätskor och vindrutespolarlösningsmedel och frostskyddsmedel / kylvätska.
  2. Kontrollera alla slangar och bälten – Ett bältesfel kan påverka det elektriska systemet, luftkonditioneringen, servostyrningen och kylsystemet. Kylsystemets slangar kan försämras inifrån, så gamla slangar och klämmor i marginellt skick kan behöva bytas ut.
  3. Kontrollera däcken – Kontrollera däckens uppblåsning och kontrollera slitbanan för ojämnt slitage, vilket indikerar behovet av hjulinriktning. Titta också efter utbuktningar och kala fläckar.

Följ dessa tips för att maximera ditt fordons bränsleeffektivitet:

Fordonsgasskydd – cirka 17% av fordonen på vägarna har gasskydd som antingen är skadade, lösa eller saknas helt, vilket får 147 miljoner liter gas att förångas varje år.

Underuppblåsta däck – när däck inte blåses ordentligt är det som att köra med en parkeringsbroms på. Det kan kosta 1-2 km per liter.

Slitna tändstift – Ett fordon kan ha antingen fyra, sex eller åtta tändstift, som skjuter upp till 3 miljoner gånger var 160:e mil, vilket resulterar i elektrisk och kemisk erosion från värme.

Smutsiga luftfilter – Ett tilltäppt luftfilter skapar en ”rik” blandning – andelen gas till luft är felaktig. Detta slösar bort bränsle och får motorn att tappa ström. Byte av ett tilltäppt luftfilter kan förbättra gasens körsträcka med upp till 10%.

Kör inte aggresivt – Aggressiv körning kan sänka gassträckan med så mycket som 33% på motorvägen och 5% på stadens gator.

Undvik överdrivet tomgång – sittande tomgång blir noll mil per gallon. Det är tillräckligt att låta fordonet värmas upp i en till två minuter.