Bromsunderhåll

Låsbromssystem
Låsbromssystem (ABS) säkerställer att hjulen inte slutar rotera under bromsning, förhindrar att bilen glider och ger större kontroll.

Bromsvätska spolar
Bromsvätska absorberar vatten från luften över tid, vilket gör att bromssystemet blir mindre effektivt och vätskan blir frätande, vilket kan skada systemet. Det är viktigt att utföra en bromsvätska regelbundet för att säkerställa att ditt fordon använder färsk vätska.

Bromsslangar
En bromsslang är ett rör som transporterar trycksatt bromsvätska från huvudcylindern till bromsarna. En krossad slang kan orsaka en försenad eller långsam broms, och en läcka i slangen kan göra att bromsen, eller hela bromssystemet, misslyckas. Dessa behöver inte bytas ofta, utan bör bytas ut vid det första tecknet på sprickor eller slitage.

Bromsbelägg och byte av sko
Bromsbeläggsproblem kan vanligtvis identifieras genom att skissa bromsar. Om dina bromsbelägg försämras helt, hör du ett slipande metall-på-metall-ljud när du bromsar, vilket betyder att det är för sent och du förstör dina rotorer eller trummor! De med kunskap om bilreparation kanske kan fixa det här hemma, men du bör alltid se en bilreparatör omedelbart om du har bromsproblem.

Bärare
Bromsoket innehåller dina bromsbelägg och passar runt rotorn som en klämma och trycker på dynorna mot rotorn när du bromsar. Ett bromsokproblem kan orsaka ojämn bromsning, vilket gör att bilen glider framåt när du bromsar.

Rotorer

I ett skivbromssystem är rotorer anslutna till ditt fordons hjul. När bromsbeläggarna greppar rotorn sätter de både rotorn och hjulen stopp. Men friktionen får spår och sprickor att dyka upp över tid. Återuppsättning ger rotorn tillbaka till ett ”lika nytt” tillstånd, vilket minskar skrik och vingling. Prisvärd bilreparation ger dina rotorer en grundlig inspektion och rekommenderar din bästa åtgärd.