Bil- och Truck-service

Grundläggande autounderhållstjänster inkluderar:

Bälten

Ett fläktbälte, även känt som ett drivrem, är ett bälte som ansluter din bil till de främre monterade tillbehören. Fläktbandet roterar vattenpumpen och motorfläkten, vilket upprätthåller en sval miljö för motorn och dess komponenter. Förr eller senare kommer bilens fläktbälten att torka ut och spricka. När du är redo för en ersättning kan du räkna med prisvärd bilreparation för alla dina fordons reparationsbehov. Du behöver inte bara byta ut bälten med kvalitetsband, utan du borde ha arbetet gjort av experter.

Kontrollera motorljuset
Ingen gillar att se bilens ”Check Engine” -ljus tända. Ljuset kan innebära ett kostsamt problem, som en dålig katalysator, eller det kan vara något mindre, som en lös gaslock. Sådant löser vi enkelt.

Fabriksrekommenderad service / underhåll
Bildelar och bildelar levereras med ett fabriksrekommenderat service- och underhållsschema. Tillverkaren berättar hur ofta att servicera eller byta ut en bildel.

Strålkastare och lampbyte
För att bibehålla maximal synlighet (och skydda dig) bör du alltid se till att bilens strålkastarlampor är i gott skick. Även om det är en enkel och snabb process att byta ut felaktiga glödlampor, tar du mycket tid på dig, men du måste lita på en erfaren bilmekaniker för att hantera din strålkastare och lampbyte. På det här sättet kommer du att ha kvalitetslampor installerade av experter. Kom ihåg att det är en kritisk del av bilens underhåll och din säkerhet.

Slangar
Slangar överför kylvätska och frostskyddsmedel i hela motorns kylsystem (inklusive kylaren). Förr eller senare kommer ditt fordons slangar att torka ut och spricka.

Olja, smörjmedel och filter
För att fortsätta arbeta smidigt förlitar din bil starkt olja, smörjmedel och oljefilter. Olja hjälper till att smörja, kyla och rengöra de interna motorkomponenterna. Med tiden förorenas motorolja. Din bil behöver byta olja, smörjmedel och filter var tredje månad (eller 480 mil).

Torkarbladbyte
Synlighet är mycket viktigt för säker körning. Att ha fungerande torkar kan hjälpa dig att vara säkrare på vägen. Om din bil torkar inte torkar väl eller lämnar linjer, ska du byta dem omedelbart.