Motor och växellåda

Cylinder block
Ett cylinderblock är kraftverket för motorfordonet. Den massiva gjutna bildelen innehåller cylindrarna och deras komponenter (packningar, ventiler och tätningar) inuti ett smörjat och kylt vevhus. Eftersom det är en av de viktigaste delarna av din bil är blocket utformat för att vara extremt starkt och robust. Trots att det är starkt och stabilt är blocket mottagligt för fel som resulterar i ett fordon som inte kommer att starta. Spruckna block, porösa block, kärnplugg eller fryspluggfel är några av problemen med cylinderblocken.

Cylinderhuvud
Ett cylinderhuvud är den stängda änden av en cylinder (placerad i bilens motorblock). Den sitter ovanför cylinderblocket, stänger toppen av cylindern och bildar förbränningskammaren. Cylinderhuvudet koordinerar luftflödet in och ut från motorn. Eftersom cylinderhuvudets huvudfunktion är att täta cylindrarna ordentligt, resulterar otillräcklig kompression i att bilen blir svår att köra.

Diesel
Även om dieselmotorer inte kräver inställningar och tenderar att hålla längre än bensinmotorer, kräver de regelbundet underhåll. Typiska underhållsuppgifter inkluderar:

  • Byt olja och filter
  • Byte av luftfilter
  • Byte av bränslefilter
  • Luftar bränslesystemet
  • Tömning av vattenavskiljare
  • Påfyllning av ureainjektionssystemet

Motorunderhåll
Varje bildelstillverkare berättar att förebyggande underhåll är avgörande för delens livslängd. Liksom andra bildelar är inte bilmotorerna byggda för att hålla alltid. Du kan dock öka livslängden på motorn genom att utföra regelbundet förebyggande underhåll. Det enklaste sättet att upprätthålla toppprestanda och bränsleekonomi är att tillhandahålla regelbundet motorunderhåll för ditt fordon. Motorreparation
När ditt fordon visar några tecken på problem, ta med det till Affordable Automotive Repair för fullservice-motorreparationer i Fredericksburg, VA. Från diagnostisk kontroll av motorljusreparation till exakt reparation av motordelar är våra experter bilmekaniker redo att hjälpa dig.

Motorbyte
Motorn omvandlar energi till användbar mekanisk rörelse. Denna fantastiska maskin är det som håller ditt fordon i rörelse. Även om det generellt är pålitligt är en bilmotor känslig för skador och nedbrytning. När detta händer ska du inte sitta och stressa över det. Vidta åtgärder. Ta bilen till en mekaniker för att byta motor.

Kamrem
Kamremen är en del av din bils förbränningsmotor. Bältet synkroniserar kamaxeln och vevaxelns rotation så att motorventilerna öppnas och stängs vid rätt tidpunkt. Bältet förhindrar också kolven från att slå ventilerna i en störningsmotor. En kamrem är ett gummibälte som vanligtvis har tänder på insidan, medan en kedja är en metallrullekedja. De flesta bilar vi kör nu har kamremar istället för kedjor och kugghjul. Även om olika tillverkare har sin rekommenderade körsträcka måste du kontrollera bilens kamrem regelbundet.

Växellåda
Även om de flesta tillverkare rekommenderar en transmissionsspolning var 4800 mil eller vartannat år, kan vissa symtom tyder på att du behöver en transmissionsspolning förr. Några av de symptom som indikerar att din bil behöver en överföringsspolning förr är: överföringsslipning eller konstiga ljud, problem med växling av växlar, glidande växlar, böljning av bilen och försening av fordonets rörelse. Att spola den använda vätskan från transmissionen tvättar bort små partiklar av smuts, kopplingsmaterial och metallspån.